4 Nisan 2011 Pazartesi

MEVSİM SAFRANBOLUYU GEZMEK ZAMANI

Çoğumuzun bildiği üzere Safranbolu tarihi ev, cami, medrese, kilise, konak, taş kaldırımlar ve daha nice zenginliklere sahip, atalarımızın mirası olan bir müze kentimizdir.
Bu müze kent, bu topraklarda yaşayan insanların ahlaki, sosyal ve hoşgörülü bir yaşam sürmelerinin neticesinde bizlere kadar ulaşmayı başarmıştır. Şu an teknolojinin gelişimi sayesinde belki siz evlerizden Safranboluyu ziyaret edip, bilgi sahipi olacaksınızdır. Ancak biz deriz ki, siz bu görsellikle yetinmeyiniz ve  bir hafta sonunuzu ayırarak Safranbolu Zaman Tüneline geliniz.
İnanıyoruz ki bu Zaman Tüneli size inanılmaz doyumlara ulaştıracaktır.

SAFRANBOLU SİZİ NİYE Mİ BEKLİYOR?

Safranbolu yaşam öyküsünde  anıları yaşamak, eski  kaldırımlarda tarihin tozunu koklamak istiyorsanız, geleceğe ait endişelerinizi geçmişin güzellikleri ile gidermek istiyorsanız SAFRANBOLU  sizi bekliyor.

Kendinizi kaybetme korkusunu yaşamak yerine benliğinize ulaşmak istiyorsanız, imkansız hayalleri kurmak yerine öz geçmişinize dönmek istiyorsanız SAFRANBOLU sizi bekliyor.

Ailenizde eşiniz ve çocuğunuz ile dialog kuramıyor, sahip olunanları paylaşamıyorsanız, Farklı din, ırk ve dil de olup her şeyini paylaşanları tanımak istiyorsanız  SAFRANBOLU sizi bekliyor.

Özellikle büyük kentlerde kalabalıktan kaçmak yerine, burada sokaklarda insanlarla kucaklaşmak istiyorsanız SAFRANBOLU sizi bekliyor.

Yaşama arkanızı çevirip küsmek yerine, bir nefesin kıymetini bilircesine hayata tutunmak  istiyorsanız SAFRANBOLU sizi bekliyor.

Hayatın yükünü hafifletmek için bağırmak, haykırmak yerine, kendinizi dindirerek sukunetle barışmak istiyorsanız SAFRANBOLU sizi bekliyor.

SAFRANBOLU  SİZİ, SİZİN İÇİN BEKLİYOR

BEKLEYENİ BEKLETMEMEK DİLEKLERİMİZLE
CAN İSTANBULLU

4 yorum:

  1. ee mesajı aldım..hadi haftaya gidelim o zaman:))

    YanıtlaSil
  2. Can Bey,
    Gittiğimizde kalmamızı önerdiğin bir adres vardı. Halen geçerli mi, geçerli ise iletişim bilgilerini alalım. Geçerliliğini yitirdiyse, verebileceğin alternatif mekan/mekanlar var mı?
    Taner

    YanıtlaSil
  3. Kar kış kıyamet çıktık yola ve yağmurlu yağmurlu dolandık dar sokaklarında Safranbolu'nun. Cinci Han, kemeraltı dükkanları, Cengiz Bey'in iki asırı deviren hanesine ziyaret, lokum satan dükkanları ve 'kuyu Kebabı'ndan sonra düştük tekrar dönüş yoluna. Ne diyeyim biraz maceracı yönümü hertürlü yol ve hava şartlarıyla riske ederek tatmin ettim ama, herşeye rağmen değdi diyebilirim. Sanırım bir dahaki sefere en azından bir gecelik yatılı gidilir diyede söz verdik evlerinin hatırına.
    Taner

    YanıtlaSil
  4. Taner Bey inşallah daha geniş bir zaman ve iyi hava koşullarında Safranboluyu gezersin.

    YanıtlaSil